Actualitate

Semn de solidaritate pentru Ucraina

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, în contextul agresiunii militare a Federației Ruse asupra Ucrainei, clădirea Primăriei Municipiului Constanța va fi iluminată în culorile albastru și galben, miercuri și joi seară, pentru a marca atât Ziua Drapelului Național (23 august), cât și Ziua Independenței Ucrainei (24 august).

Răspundem astfel solicitării Ambasadei Ucrainei în România de a ne alătura demersului prin care numeroase orașe europene iluminează clădiri de referință în culorile steagului ucrainean, în perioada menționată, ca modalitate simbolică de manifestare a solidarității comunității internaționale.

Amintim că încă de la debutul conflictului militar din țara vecină, municipiul Constanța a fost parte activă a efortului național de sprijin și solidaritate față de Ucraina. Primăria municipiului Constanța și Fundația Pontica au desfășurat multiple activități de sprijin față de refugiații ucraineni, care au devenit parte a comunității noastre locale, precum și față de orașul-partener Odesa.

Related Articles

Back to top button