Educație/Cultura

Bani de la Guvern pentru elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională vor primi câte 2.000 de lei, iar cei care au obţinut media 10 la Bacalaureat câte 5.000 de lei, stimulente financiare din partea Guvernului. Vor beneficia de acești bani 558 de absolvenți de liceu și de clasa a VIII-a.

Potrivit unui comunicat de presă, în cea mai recentă şedinţă de Guvern a fost aprobată o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională – sesiunea 2023 şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2023. Astfel, absolvenții clasei a VIII-a care au obținut nota 10 vor primi 2000 de lei, iar absolvenții de liceu vor primi 5000 de lei, potrivit Executivului.

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenţi de liceu care au obţinut media generală 10 la examenul de Bacalaureat – 78 la examenul naţional şi 14 la examenul de Bacalaureat german şi 466 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, precizează Executivul.

”Performanţa merită apreciată şi încurajată! Îi felicit pe toţi cei care au obţinut aceste rezultate, dar şi pe profesorii şi pe părinţii lor, care i-au susţinut în acest drum!, a scris ministrul educației, Ligia Deca, pe pagina sa de socializare.

Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi vizează aplicarea unuia dintre principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România şi anume principiul calităţii. Materializarea unui astfel de demers se înscrie pe linia programelor dezvoltate de Ministerul Educației pentru susţinerea excelenţei şcolare în învăţământul preuniversitar şi este în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Related Articles

Back to top button