ActualitateEducație/Cultura

2 milioane de euro pentru educație, la Năvodari

Mamaia Sat și Mamaia Nord s-au dezvoltat demografic foarte mult în ultimii ani, iar tinerele familii au semnalat primarului Florin Chelaru necesitatea unei școli în această zonă.

,,Va fi prima ȘCOALĂ VERDE din oraș, construită de la zero cu cele mai moderne și prietenoase materiale cu mediu.”, a spus primarul orașului Năvodari.

Investiția va consta în:

  • Lucrări de construcție a unei noi clădiri în zona Mamaia Nord, Bulevardul Mamaia Nord –str. D 25
  • Lucrări de construcție a unei săli de sport;
  • Lucrări de construcție a unui corp de clădire, care să asigure legătura între clădirea nouă construită – școala verde și sala de sport;
  • Lucrări de amenajare a unui teren de sport exterior;
  • Lucrări de amenajare a spațiului exterior unității de învățământ;
  • Dotarea infrastructurii educaționale cu echipamente și materiale necesare desfășurării unui act educațional de calitate.

În cadrul aceluiași proiect va fi extinsă Școala nr.1 „George Enescu” cu un nou corp și se vor moderniza spațiile existente. De asemenea, se vor realiza investiții de modernizare și reabilitare energetică a Școlii nr. 2, iar la Liceul „Lazăr Edeleanu” vor fi modernizate atelierele tehnologice și se vor amenaja terenuri de sport multifuncționale.

Proiectul a fost depus prin PNRR și are o valoare totală de aproximativ 12 milioane de euro. Acesta este complementar unui alt proiect în valoare de 7,9 milioane lei pentru dotarea unităților de învățământ din Năvodari și construirea noii Școli nr.3.

Related Articles

Back to top button