Social/Economic

Dialog halucinant între o mamă și un salvamar, pe plajă! Femeia, revoltată pe salvator, că i-a scos copiii din apă, pe steag roșu

Situație revoltătoare la Eforie Nord. Un salvamar este luat la rost de o turistă după ce tânărul îi scoate din apă copiii lăsați nesupravegheați, în condițiile în care pe plajă fusese arborat steagul rosu. Dialogul este unul halucinant iar femeia nu dă doi bani pe faptul că cei doi copii ar fi putut să se înece în orice moment. Ea pare însă mai deranjată de faptul că salvamarul a ridicat tonul atunci când le-a cerut imperios să iasă afară din apă.

Doamnă, știți unde erau copii dumneavoastră? Știu exact unde sunt copiii mei. La ce distanță erau de dumneavoastră? Nu contează la ce distanță erau. Eu pot să îmi las copiii unde vreau. Tu nu ai dreptul să țipi la nimeni de pe plajă. Dar ce drept am eu? Te rog frumos să îți vezi de atribuțiile tale. Copiii mei se pot scălda cum vor – cu capul în apă, cu picioarele deasupra, se scaldă cum vor ei!

Este dialogul halucinant dintre femeia din imagini, mamă, și salvamarul care a îndrăznit să-i scoată copiii din apă, lăsați nesupravegheați, în timp ce marea era agitate și era arborat steagul roșu care interzice clar accesul în mare. Aceasta l-a certat, jignit și amenințat pe salvamar, sub privirile stupefiate ale celorlalți turiști. Chiar dacă salvamarul i-a atras atenția că este steagul roșu arborat, care interzice scăldatul, femeia a continuat pe același ton agresiv. Susține că cei doi copii ar fi înotătiri de performanță și chiar îl amenință pe salvamar să nu se mai ia de ei, atâta timp cât vor mai intra în apă.

Ok, pe steagul roșu…Noi mai stăm 5 zile aici și e ultima dată când vreau să te iei de acești copii. Copiii mei înoată mai bine decât ai înotat tu vreodată în viața asta. Copiii mei sunt înotători de performanță. Nu vă mai dați atât de deștepți și aveți senzația că toți de pe plaja asta suntem niștem proști. 

Nici în momentul în care salvamarul o anunță pe femeie că va chema Poliția data viitoare când îi mai vede pe copii lăsați nesupravegheați în apă, aceasta nu se sperie, ba dimpotrivă.

”O să chem poliția data viitoare când îi lăsați nesupravegheați pe plajă. Foarte bine, cheam-o. Cheam-o de acum. Sunteți o iresponbsabilă! Sunteți o iresponsabilă”

17 oameni au murit de la începutul acestui sezon, sfidând sfaturile salvamarilor sau neluând în seamă steagul roșu arborat de acestia. Când este arborat steagul roșu scăldatul este interzis. Din păcate însă în astfel de situații nervii turiștilor încep să cedeze și se descarcă pe cei care sunt puși acolo să îi salveze. Iar unii salvatori au ajuns să fie agresați.

Related Articles

Back to top button