Educație/Cultura

Rechizite gratuite pentru elevii constănțeni

Doar câteva zile ne mai despart de primul clopoțel care anunță începutul unui nou an școlar, iar reprezentanții Primăriei Constanța vin cu vești care să-i motiveze pe elevi să revină veseli în bănci. Așadar, încă din prima zi de școală, fiecare elev va găsi în bancă un pachet cadou cu rechizite gratuite, între care un ghiozdan, penar, cărți pentru lectură, caiete și ustensile de scris.  

Pe 11 septembrie, elevii şi preşcolarii vor reveni în bănci, iar reprezentanții Primăriei Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, vor să se asigure că toți copiii vor avea ghiozdanul plin cu rechizite, cărți și caiete, astfel încât să fie motivați să vină la școală și să clădească o relație bună cu procesul de instruire.

Astfel, și anul acesta, autoritatea locală derulează programul prin care toţi elevii şi preşcolarii din clasele 0-8 din municipiu, primesc rechizite gratuite. Iar acțiunea de distribuire a pachetelor cadou în școli a început deja și se va finaliza pe 8 septembrie.

Așa se face că fiecare copil va primi o cutie frumos personalizată, plină cu toate cele necesare pentru noul an școlar: ghiozdan, penar, cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare, caiete, ustensile de scris și alte rechizite și produse de papetarie necesare desfășurării activităților creative și instructive de la clasă (de la plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, la seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari).

Fiecare pachet conține, așadar, rechizite de calitate, cu grafică atractivă din universul și preocupările elevilor, în funcție de vârsta și genul fiecăruia, precum și selecții de cărți atât din bibliografia școlară cât și din literatura contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndrăgite de copii, organizate pe nivel de studiu și gen.

Educația este baza pe care clădim viitorul comunității orașului nostru și niciun efort nu este prea mare pentru a construi și consolida o relație bună a elevilor cu procesul de instruire, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Related Articles

Back to top button