Actualitate

Programul Rabla, prelungit

Vești bune pentru constănțenii care dețin o mașină veche și vor să scape de ea pentru a face o nouă achiziție. Programul pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani în schimbul a 3.000 de lei, s-a prelungit. Sesiunea de înscriere se va încheia, acum, pe 29 septembrie la ora 23:59. În Constanța sunt peste 150.000 de autovehicule înregistrate, iar aproximativ o treime dintre acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru programul Rabla local.

Aproape o lună mai au constănțenii la dispoziție pentru a se înscrie în programul pentru casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani în schimbul a 3.000 de lei, după ce acesta a fost prelungit. Sesiunea de înscriere se va încheia acum pe 29 septembrie. Persoanele interesate pot găsi instrucțiuni privind modalitatea de creare cont și înscriere pe site-ul Administrației Fondului de Mediu, la secțiunea programe de finanțare, apoi casarea autovehiculelor uzate.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscriere aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată. De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a municipiului Constanța, unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare.

După încheierea perioadei de înscriere, Administrația Fondului de Mediu va transmite lista cu persoanele înscrise care vor fi invitate la Centrul de Informare pentru Cetățeni din incinta mallului, pentru verificarea documentelor și încheierea contractului de finanțare. După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3 mii de lei dintre care 2.400 de lei alocați din Fondul pentru mediu și 600 de lei susținuți din bugetul local. Beneficiarul stimulentului de casare se angajeazp, conform ghidului de finanțare, că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioasă în termne de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Autoritățile recomandă constănțenilor care dețin astfel de autovehicule să profite de ocazie pentru a beneficia de suma de 3 mii de lei, dar și pentru a scăpa de grija de a întreține și suporta costurile deținerii unui autovehicul învechit. În Constanța sunt peste 150.000 de autovehicule înregistrate, iar aproximativ o treime dintre acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru programul privind casarea autovehiculelor mai vechi de 15 ani.

Pentru relații suplimentare și asistență în depunerea cererii, puteți apela la numărul de telefon 0241.485.807.

Related Articles

Back to top button