Actualitate

Se dă startul celei de-a doua sesiuni de admitere pentru anul universitar 2023-2024, la Ovidius

La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) începe luni, 4 septembrie 2023, sesiunea de toamnă la admiterea pentru programele de licență și de master din cadrul celor 16 facultăți.

Sunt scoase la concurs peste 1900 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență și mai mult de 1800 de locuri pentru  61 de programe universitare de master. Acestora li se adaugă locurile speciale pentru românii de pretutindeni și cetățenii străini cu plata taxelor școlare în valută, perioada generală a sesiunii de admitere fiind 4 – 15 septembrie 2023, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.

Printre noutățile pe care le aduce sesiunea de admitere din luna septembrie se numără două programe de master: Consilierea și managementul serviciilor de asistență socială – în domeniul Asistență Socială – domeniu nou înființat, și Consiliere și intervenție psihopedagogică în școala incluzivă – în domeniul Științele Educației.

La toate cele 16 facultăți ale UOC, înscrierea candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza exclusiv online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, iar românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată https://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.

Toate informațiile legate de sesiunea de admitere din luna septembrie 2023 pot fi accesate la https://admitere.univ-ovidius.ro/, fiind, de asemenea, disponibile pe site-urile facultăților.

Sesiunea de admitere pentru studii doctorale are loc în perioada 7 – 19 septembrie 2023, când vor avea loc înscrierile, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/, concursul de admitere și înmatricularea candidaților admiși. La cele 7 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat, sunt scoase la concurs peste 110 locuri.

Related Articles

Back to top button