Actualitate

Termenul scadent, prelungit

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce în atenția contribuabililor persoane fizice și juridice, cel de-al doilea termen scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente anului fiscal 2023, respectiv data de 30 septembrie.

Având în vedere, însă, faptul că această zi este nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru, următoare termenului scadent, și anume data de 2 octombrie. Până la această dată, inclusiv, se pot achita obligațiile fiscale datorate bugetului local, fără majorări de întârziere.

Impozitele și taxele locale pot fi achitate prin următoarele modalități de plată: Online pe site-ul spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite” integral sau în 3 rate în perioada 1 aprilie – 31 decembrie, inclusiv, a anului fiscal, pe site-ul ghiseul.ro, prin serviciul Internet Banking, prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking; prin intermediul telefonului mobil, prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT, prin aplicația ghiseul.ro; prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța; prin numerar sau prin intermediul cardului bancar la orice agenție fiscală SPIT; prin numerar în municipiul Constanța prin serviciul Westaco Express, la toate oficiile Poșta Română.

Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

 

Related Articles

Back to top button