Social/Economic

Amendat cu 10.000 lei pentru depozitarea neconformă a deșeurilor din gospodărie

Încă un constănțean a fost amendat cu 10 mii de lei de polițiștii locali, după ce a confundat domeniul public cu pubela de gunoi. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere fix în momentul în care descărca din mașină cinci saci cu vată de sticlă, pe domeniul public lângă o platformă de colectare a deșeurilor. Corect ar fi fost să utilizeze sistemul de colectare separată, pe tipuri de deșeuri. Toți cei care sunt identificați că aruncă la întâmplare gunoiul prin oraș, vor suporta consecințele, transmit autoritățile.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zona…sunt grăitoare. Se vede foarte clar cum bărbatul aflat la volanul autoturismului oprește în fața platformelor de colectare a deșeurilor și descarcă din autoturism, ajutat de un tânăr, cinci saci cu vată de sticlă provenită din construcții, pe care îi abandonează fără nicio jenă, pe domeniul public lângă platforma de gunoi. Apoi, fără nicio remușcare, urcă amândoi în mașină și pornesc la drum. Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au vizionat imaginile surprinse de sistemul de supraveghere al municipiului Constanța și l-au identificat pe bărbat, pe care l-au sancționat contravențional cu amendă de 10.000 lei, întrucât nu a utilizat sistemul de colectare separată, pe tipuri de deseuri, gestionat de societatea de salubrizare.

Încă o dată, camerele de supraveghere amplasate în diverse zone din oraș își dovedesc eficiența, iar cu ajutorul lor, autoritățile speră să-i determine pe cei certați cu legea și bunul simț să facă un pas în spate și să fie responsabili și civilizați.

În conformitate  cu prevederile art.30, alin. 4 din OUG 92/2021 modificată prin Legea 17/2023, persoanele fizice au obligația sa depună deșeurile provenite din gospodărie, pe tipuri, în sistemul de colectare separată a deșeurilor municipale gestionate de către operatorul autorizat. Aruncarea gunoiului la întâmplare, pe domeniul public, duce la suportarea consecințelor.

Pentru a evita aceste situații neplăcute, nu mai aruncați gunoiul pe stradă și să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor. Poliţiştii locali monitorizează în permanenţă întreg municipiul Constanţa şi manifestă toleranţă zero faţă de persoanele care încalcă prevederile legale. În continuare, fiecare trebuie să dăm dovadă de spirit civic şi să semnalăm orice fapte care contravin legislaţiei de mediu la numerele de telefon 0241.484.205 şi 0341/922 sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. La sfârșitul lunii august, un alt constănțean a fost amendat cu 10.000 de lei după ce a aruncat un sac plin cu deșeuri din gospodărie, pe o alee din zona veche a orașului. El a fost surprins și identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere montate de Primărie în oraș.

Related Articles

Back to top button