Actualitate

Atenție la deșeurile voluminoase!

Pentru colectarea deșeurilor de orice fel există containere speciale și separate. Locul acestora nu este pe stradă, iar pentru ca orașul să fie curat și să rămână așa, fiecare dintre noi trebuie să contribuie. Astfel, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate săptămâna aceasta, până pe 10 septembrie, pe strada I. L. Caragiale, iar pentru a fi mai ușor de găsit, ele se află lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Săptămâna aceasta, până pe 10 septembrie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate pe strada I. L. Caragiale, bloc H9, lângă platforma 161. În aceste platforme, constănțenii pot duce doar deșeurile de mari dimensiuni de care nu mai au nevoie precum saltele, mobilier, canapele, obiecte de uz sanitar, mochete sau calorifere. În plus, pentru a fi mai ușor de găsit, aceste bene sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere.

Dacă, din diferite motive, nu ați putut duce deșeurile voluminoase la containerele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că aveți posibilitatea de a preda gratuit aceste deșeuri la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 290A, zilnic între orele 08:00 și 17:00. Pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 0723.372.163. De asemenea, graficul de colectare a deșeurilor voluminoase poate fi consultat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, la secțiunea „Mediu”.

Vă reamintim că depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public al municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare. Polițiștii locali desfășoară periodic activități ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Pentru a evita încălcarea normelor legale, autoritățile fac apel la fiecare constănțean în parte să acționeze în mod responsabil și să gestioneze deșeurile în mod corespunzător.

Related Articles

Back to top button