Actualitate

Când revine apa caldă?

Au trecut două săptămâni de când societatea de termoficare derulează lucrări de întreținere și reparații la instalații pentru pregătirea sistemului de termoficare pentru sezonul rece. În acest moment, în peste 80 de puncte termice se furnizează apă caldă. Mai există, însă, o serie de lucrări care nu au fost finalizate încă. Cert este că, până la sfârșitul acestei săptămâni, toți constănțenii vor avea apă caldă la robinete.

De la sfârșitul lunii august s-a impus executarea unor lucrări de întreținere și reparații a instalațiilor de producere a energiei termice din CET Palas, cu scopul de a pregăti sistemul de termoficare pentru sezonul rece. Obiectivul se afla, începând cu data de 1 august, în administrarea societății de termoficare ce aparține Consiliului Local Municipal. De asemenea, municipalitatea a realizat lucrări de investiții pentru modernizarea magistralelor de transport a agentului termic, pentru care au fost necesare opriri tehnologice solicitate de constructori.

„La ora aceasta furnizăm apă caldă la 88 de puncte termice din oraș. Apa este în parametrii. Mai avem o serie de lucrări care nu au fost finalizate de constructor pe magistrala 2 și tronsoanele respective sunt în lucru. Constructorul estimează că în cursul zilei de mâine va finaliza aceste lucrări. Lucrările se desfășoară pe Soveja, pe Cutezătorilor, pe Biruinței, la pod Cora. Estimăm că dacă mâine, joi, constructorul finalizează așa cum ne-a comunicat aceste lucrări vineri noaptea, sâmbătă, sperăm să avem posibilitatea de a furniza în întreg orașul”, a declarat Liviu Popa, director general Termoficare Constanța.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, lucrările avansează într-un ritm alert, iar termenul inițial nu a fost cu mult depășit.

„De anul trecut până acum s-au întâmplat foarte multe lucruri bune în sistemul municipal de termoficare, deoarece au fost puse în funcțiune lungimi de traseu de magistrală importante cu conducte noi, conducte preizolate, fapt ce ne-a permis ca pe magistrala 1, unde s-au făcut aceste lucrări, să pornim fără probleme furnizarea apei calde”, a declarat Liviu Popa, director general Termoficare Constanța.

Startul proiectelor de modernizare și redimensionare a rețelei de transport a agentului termic din municipiul Constanța s-a dat încă din vara anului trecut. Conductele de termoficare au fost montate în anii 1970-1980, iar durata lor de exploatare a expirat de mai bine de 15 ani. Societatea de termoficare are contract de furnizare a energiei termice cu peste 1.000 de asociații de proprietare care însumează peste 33 de mii de apartamente. La sistemul de încălzire centralizat sunt racordate 752 de societăți comerciale, 115 instituții publice și 990 de case. Aproximativ 130 de mii de persoane beneficiază de serviciul municipal de termoficare, iar pentru gigacalorie, aceștia scot din buzunar 450 de lei.

Related Articles

Back to top button