Actualitate

Directorul general al Conpet SA a participat la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor trei mări

Dorin TUDORA, directorul general al CONPET S.A., a participat astăzi, 7 septembrie, la FORUMUL DE AFACERI AL INIŢIATIVEI CELOR TREI MĂRI, care s-a desfășurat la București.

În cadrul evenimentului, cu tema ”Investing into a resilient tomorrow”, discuțiile au fost structurate în patru sesiuni de lucru pe teme prioritare atât din perspectiva Uniunii Europene, cât și a relației transatlantice.
La panelul pentru Energie, a luat cuvântul ministrul Energiei, domnul Sebastian BURDUJA.
România este interesată de realizarea unor proiecte care să sporească gradul de interconectivitate în regiunea celor trei mări, precum și în domeniul energetic, cu accent pe tranziția energetică, reducerea emisiilor de CO2 și utilizarea hidrogenului ca sursă de energie regenerabilă.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți peste o mie de reprezentanţi ai mediului de afaceri, decidenţi politici şi reprezentanţi ai societăţii civile.

România a găzduit, pentru a doua oară, Summitul și Forumul de Afaceri al Inițiativei Celor Trei Mări care grupează 12 state ale Uniunii Europene situate între mările Baltică, Adriatică și Neagră.

Related Articles

Back to top button