ActualitateEducație/Cultura

A sunat clopoțelul, în Cumpăna!

Începutul unui nou an școlar a adus multe emoții în rândul elevilor de toate vârstele, dar și părinților și profesorilor din comuna Cumpăna. Încă de la primele ore ale dimineții sute de elevi și preșcolari, însoțiți de părinți sau bunici au participat la ceremoniile de deschidere ale noului an școlar.

Ca în fiecare an, la manifestările prilejuite cu această ocazie au luat parte autoritățile locale alături de consilierii locali, care au transmis cele mai calde urări elevilor cumpăneni. Preoții comunei au binecuvântat pe toți cei prezenți, în speranța unui an nou școlar fără evenimente neplăcute.

Sufletele tuturor au fost încărcate de emoția și bucuria reîntâlnirii cu dascălii și colegii. O zi plină de nerăbdare și entuziasm, începutul unei noi călătorii în lumea cunoașterii și a dezvoltării personale.

În anul școlar 2023 – 2024, unitățile de învățământ din comuna Cumpăna sunt structurate astfel:
  • Creșa „Rază de Soare” – 110 copii
  • Grădiniță „Paradisul Copiilor” – 115 copii
  • Grădiniță „Florilor” – 160 copii
  • Grădiniță „Sfânta Maria” – 175 copii, iar la After School – 60 copii
  • Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” – 1460 de elevi:

– Învățământ primar – 737 elevi

– Învățământ gimnazial – 528 elevi

– Învățământ Liceal – 110 elevi

– Învățământ Profesional – 85 elevi.

Începând din an acest an școlar, copiii care au calitatea de preșcolar sau elev, vor beneficia de servicii medicale stomatologice gratuite la Cabinetului Stomatologic, care este în curs de amenajare în cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Șos. Constanței nr. 136 (Școala din centru).

Mult succes în noul an școlar dragi elevi! Un nou început, o nouă oportunitate, de a explora noi materii și de a vă dezvolta abilitățile și talentele. O nouă etapă ce va reprezenta pentru toți îmbunătățirea cunostințelor, legarea de noi prietenii și noi idealuri. Profitați la maxim de aceste zile!

Mult succes și vouă, dragi părinți, parteneri de încredere în educația și formarea copiilor, împreună cu dascălii veți lucra pentru a le oferi cele mai bune oportunități de învățare și dezvoltare copiilor comunei noastre!“, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Related Articles

Back to top button