Actualitate

Elevii din Cumpăna au revenit la școală

Au fost emoții mari atât pentru copii, cât și pentru părinți în prima zi de școală sau grădiniță, la Cumpăna. Elevii și preșcolarii au participat la deschiderea noului an școlar de unde nu au lipsit autoritățile locale, care le-au transmis mesaje de bun venit și succes pe noul drum al cunoașterii și învățăturii. Peste 2000 de copii au revenit în clase, în unitățile de învățământ din comuna Cumpăna.

Se citeau bucuria și emoția pe chipul copiilor, părinților și dascălilor din comuna Cumpăna, în prima zi de școală. În toate unitățile de învățământ din localitate  s-au desfășurat ceremonii festive și religioase de bun venit în noul an școlar 2023-2024. Autoritățile locale, împreună cu personalul didactic au pus la punct toate detaliile astfel încât elevii și preșcolarii să revină în bănci și să beneficieze de tot confortul.

”Împreună vreau să le mulțumim celor 93 de dascăli ai liceului pentru că î n fiecare an școalkr dumnealor seamănă noi semințe a căror roade noi le culegem mai târziu, trebuie să avem grijă de aceste semințe…care să ne fie de folos în viață”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Preoții comunei, alături de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului i-au binecuvântat pe toți cei prezenți, în speranța unui an nou școlar fără evenimente neplăcute.

În anul școlar 2023 – 2024, peste 2000 de copii au revenit în clase, în creșele, grădinițele, after schoolul și Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din comuna Cumpăna. Începând din an acest an școlar, copiii care au calitatea de preșcolar sau elev, vor beneficia de servicii medicale stomatologice gratuite la Cabinetului Stomatologic, care este în curs de amenajare în cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, Șos. Constanței nr. 136 (Școala din centru).

Related Articles

Back to top button