Actualitate

Fă-ți un prieten necuvântător! Adoptă un cățel!

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, organizează încă un eveniment dedicat iubitorilor de animale, joi – 14 septembrie, de la ora 17:30, în zona Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei, intrarea dinspre stațiunea Mamaia.

Evenimentul este dedicat întregii familii – organizatorii au pregătit concursuri distractive cu și despre animale, pentru toți membrii familiei. Cei care au câini de rasă comună, salvați de pe stradă sau adoptați dintr-un adăpost, sunt invitați să participe la concursul ”Cel mai popular câine adoptat” – concurs care dorește să sărbătorească și să promoveze adopțiile, precum și să amintească tuturor că și câinii de rasă comună pot fi niște animale de companie extraordinare.

De asemenea, în cadrul evenimentului, sunt promovați pentru adopție câinii din adăpostul DoggyLand. O parte dintre câinii disponibili pentru adopție vor fi prezentați în cadrul evenimentului. Cei ce vor decide să adopte, vor primi și kit ce conține obiectele necesare pentru începutul unei vieți alături de un câine. De asemenea, aceștia vor primi sfaturi și recomandări utile din partea specialiștilor Animal Society cu privire la perioada de acomodare, creșterea și îngrijirea responsabilă a noului lor animal de companie, dar și multe alte materiale utile.

”Urmărim să sărbătorim și să promovăm adopțiile, din adăposturi publice sau private – sunt foarte mulți câini care așteaptă, uneori, chiar și o viață întreagă, să fie adoptați. Urmărim creșterea numărului de adopții a animalelor de rasă comună și responsabilizarea cetățenilor orașului pentru gestionarea umană, eficientă și sustenabilă a populației canine (cu sau fără stăpân). Sperăm că vom avea o prezență cel puțin la fel de bună ca la evenimentul din iulie și că cel puțin la fel de mulți câini își vor găsi o familie responsabilă.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

Evenimentul face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța. Acesta presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe adresate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este implicată în acest proiect și în procesul de luare a deciziilor ce țin de gestionarea animalelor comunității.

Contact și informații:
 Adăpostul DoggyLand Family
https://www.doggylandfamily.ro/index.php/ro/acasa/ ; https://www.facebook.com/doggylandfamily
 Animal Society
www.animal-society.org / https://www.facebook.com/animalsocietydfp

Related Articles

Back to top button