Actualitate

S-a încheiat încă un capitol important în procesul de realizare a Alternativei Techirghiol

S-a încheiat încă un capitol important în procesul de realizare a Alternativei Techirghiol. Este vorba despre dezbaterea publică cu privire la raportul de impact asupra mediului care a trecut cu succes, fără observații.
,,Am participat, împreună cu reprezentanții Agenției de Mediu, ai CNAIR, ai autorităților locale, cu proiectanți, la dezbaterea publică, la care au fost prezentate soluțiile ce vor fi aplicate în vederea protejării mediului înconjurător. Aceste soluții vizează atât perioada execuției lucrărilor, cât și cea de după ce acest drum expres va fi deschis pentru circulație, astfel încât efectele asupra florei și faunei din zonă să poată fi limitate. Apreciez că, prin implementarea cu succes a acestui proiect, se va ține seama de impactul pozitiv asupra mediului, precum și de interesul comunităților locale.
După această dezbatere, proiectul își va urma cursul instituțional. În lunile următoare, va intra în procedurile de analiză ale CNAIR, după care urmează o avizare interministerială, astfel încât până la sfârșitul anului să fie emisă și Hotărârea de Guvern. Subliniez faptul că Alternativa Techirghiol reprezintă un proiect esențial pentru dezvoltarea durabilă a regiunii și pentru consolidarea poziției județului Constanța, ca un important centru economic și turistic al României,” a anunțat deputatul PNL Marian Crușoveanu.
,,Este un proiect cu o valoare estimată la peste 60 de milioane de euro care prevede construirea unui drum expres care să continue Autostrada A4 spre sudul litoralului în vederea decongestionării traficului de pe DN39 și care va avea unul din punctele de descărcare pe DN38, între Techirghiol și Movilița. Acest proiect va dezvolta zona de vest a orașului Techirghiol din punct de vedere economic prin construirea de parcuri logistice sau mică industrie,” a completat și primarul orașului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu

Related Articles

Back to top button