Actualitate

Cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”, la Universitatea Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Asociația Profesională a Geografilor din România (APGR), Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța și Asociația Studenților Geografi Constanța (ASGC), organizează cea de-a VI-a ediţie a Conferinței Naționale „Constantin Brătescu”.

Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 septembrie 2023 și se adresează studenților și masteranzilor de la universitățile din România care urmează programe de studii în domeniul Geografiei.

„Anul acesta, la conferință vor participa în calitate de invitați speciali prof. univ. dr. Ioan Ianoș, de la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, și prof. univ. dr. Octavian Groza, de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Facultatea de Geografie și Geologie. De asemenea, alături de studenții de la FSNSA care urmează specializările de licență Geografie și Geografia Turismului, dar și programul de master „Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice”, vor susține comunicări științifice tineri participanți de la Universitatea din București, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova și Universitatea Valahia din Târgoviște. În cele trei zile ale manifestării, aceștia  vor avea parte și de ateliere de lucru, tururi ghidate și aplicații practice de teren privind analiza geografică a zonei costiere a României”, precizează șef de lucrări dr. Mirela Paraschiv, reprezentantul comitetului de organizare.

Totodată, în cadrul evenimentului, reprezentanți ai ONG Mare Nostrum (https://www.marenostrum.ro/), partener al conferinței, le vor prezenta participanților activitățile organizației de monitorizare a cetaceelor din Marea Neagră și de educare a comunităților locale, dar și posibilitățile de voluntariat și de implicare profesională pe care le pot accesa tinerii absolvenți interesați de domeniul protecției mediului și conservării biodiversității.

Conferința Națională „Constantin Brătescu” este susținută financiar prin fondurile Ministerului Educației dedicate desfășurării de activități extracurriculare în cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat și este promovată de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile (https://esdw.eu/country/romania/), ce susține activitățile și evenimentele din domeniul dezvoltării durabile realizate la nivel european, în a doua parte a lunii septembrie.

Related Articles

Back to top button