Administratie

Școala din Năvodari, tot mai aproape de finalizare

Finalul acestui an vine cu vești bune pentru elevii din Năvodari. Primarul Florin Chelaru anunță că noua școală nr. 3 care se ridică văzând cu ochii va fi finalizată până la sfârșitul lui 2023 și urmează partea de achiziții a dotărilor. Aproximativ 800 de copii vor fi relocați în noua unitate de învățământ care va fi un etalon al condițiilor în educație. Scoala va avea 20 de săli de clasă, 8 laboratoare, sală de sport, bibliotecă, sală de ceremonii, terenuri de sport exterioare, spații verzi, toate construite de la zero.

Noua școală numărul 3 din orașul Năvodari este tot mai aproape de finalizare, iar lucrările merg bine anunță primarul Florin Chelaru, astfel că la finele acestui an construcția va fi gata, urmând apoi partea de achiziție a dotărilor.

”Am ajuns până la placa de sus adică am făcut P+3, am finalizat partea de zidărie pe toatre etajele și se lucrează la cablarea electrică și mă face să cred că societatea va finaliza până în decembrie anul acesta. Mai avem de făcut achizitia pentru dotări, aici este mai greu cu încadrarea în prețuri dar într-un fel sau altul noi vom finaliza această investiție”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Noua Școală nr.3 situată pe strada Pescăruș, are trei etaje, este construită din fonduri europene și va integra inclusiv corpul de clădire edificat în urmă cu aproape 15 ani, care va fi reabilitat și modernizat! Aproximativ 800 de copii vor fi relocați în noua unitate de învățământ.

”Pe vechiul spațiu vreau alături de proiectant, arhitect să fac o creșă la parter, iar la etajele superioare grădiniță, astfel să elimin toate problemele cu lipsa de spațiu la cresă dar și la grădiniță. Ați întâmpinat această problemă și în acest an? Da, dar suntem un oraș tânăr, viu, dar o dată cu finalizarea acestor investiții vor fi demarate și alte unități de învățământ pentru copii”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari

Noua clădire va cuprinde 20 de săli de clasă, 8 laboratoare, sală de sport, bibliotecă, sală de ceremonii, terenuri de sport exterioare, spații verzi, toate construite de la zero și vor face din Năvodari un etalon al condițiilor în educație. Valoarea totală a proiectului depășește 19,7 milioane de lei, iar contribuția Primăriei Orașului Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.

Related Articles

Back to top button