Actualitate

Spitalul modular, aproape asamblat! Se va lucra în viitor la interior

Prima etapă de construire a Spitalului Modular, cea de asamblare în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, s-a încheiat, iar în perioada următoare se vor efectua lucrări în interior, respectiv realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat, urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești. Corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care 10 vor fi de Anestezie Terapie Intensivă și va fi dotat cu RMN, computer tomograf, farmacie și laborator.

Sunt vești bune legate de noul Spital Modular, ce se ridică în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, grav afectat de incendiul din luna octombrie 2021. Acesta a fost asamblat în totalitate, iar acum lucrările s-au mutat la interior. Proiectul a demarat în luna iulie.

”Lucrările sunt în grafic la spitalul modular , deja sunt amplasate containerele pentru zona de paturi de Terapie Intensivă și zona de paturi de Boli Infectioase, acum se lucrează la interior intens urmează să fie amplasate și modulele pentru partea de CPU. Deja în acest moment este înaintată documentația la Ministerul Sănătății pentru a primi aprobarea compartimentului de imagistică medicală, astfel încât să se poată înființa compartimentul și să putem să facem și angajări de personal ca să putem prelua aparatura din compartimentul de imagistică unde vom avea RMN și CT”, a declarat dr. CLAUDIA CAMBREA, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase C-ța. 

Intervențiile la interior cuprind realizarea instalației electrice și a celei sanitare, a sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat, urmate de dotarea viitoarei unități spitalicești. Corpul modular va avea 52 de paturi, dintre care 10 vor fi de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și va fi dotat cu RMN, computer tomograf, farmacie și laborator. Serviciile de imagistică sunt o premiera pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care nu a avut în dotare computer tomograf și RMN.

”Termenul de finalizare este undeva dupa cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie”, a declarat dr. CLAUDIA CAMBREA, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase C-ța. 

Noua structură a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Investiția este una amplă și mult așteptată de constănțeni, care completează totodată lucrările de modernizare, reabilitare energetică și consolidare ale clădirii vechi a Spitalului de Boli Infecțioase. Contractul de finanțare, în valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei a fost deja semnat, iar reconstruirea clădirii vechi de 85 de ani va fi demarată anul viitor.

Related Articles

Back to top button