Educație/Cultura

Spectacol pentru copii, la teatru! ”Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”

Dragi copii, duminică sunteți așteptați la teatru, unde aveți întâlnire cu o Pisică de Angora stilată și foarte bogată, dar cam lăudăroasă, vanitoasă și fără inimă. Alături de ea, îi veți întâlni și pe credinciosul motan Vasile, Țapul și Capra, Cocoșul și Găina, cât și pe micuții nepoței orfani. O punere în scenă cu multe învățăminte din care vă invităm să urmăriți câteva fragmente care să vă stârnească interesul pentru spectacol.

„Pisica doldora de bani şi nepoţii ei orfani” este un spectacol plin de învăţăminte care va aduce pe scena Teatrului pentru copii și tineret Călutul de mare o mulţime de personaje din lumea necuvântătoarelor, dar care, în poveste, au împrumutat graiul şi comportamentul oamenilor. Personbajul principal este o pisică de Angora, văduvă, stilată și foarte bogată și care trăiește în lux într-un castel medieval, în timp ce nepoții ei orfani, doi pisoi sărmani trăiesc pe străzi, în frig și fără adăpost. Lăudăroasă si vanitoasă peste măsură, iși invită vecinii la o serată, să le arate luxul in care trăiește. Printre invitați se numără țapul și capra, cocoșul și găina, precum și vecina purcică. După petrecere, impresionați de cele văzute, invitații o invită și ei pe pisică să le întoarcă vizita cât mai curând. Cei mici vor învăţa, urmărind peripeţiile pisicii lăudăroase și fără inimă, ce înseamnă altruismul.

Astfel, duminică, 24 septembrie, de la ora 10.30, veți face cunoștință cu „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, un spectacol realizat de Mihai Constantin Ranin și Lică Gherghilescu. Muzica este asigurată de Dumitru Lupu, iar vârsta acceptată pentru cei mici este între 3 și 9 ani. Din distribuție fac parte actorii Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian.

Related Articles

Back to top button