ActualitateAdministratie

Ministerul Mediului a respins propunerea RetuRO SGR

Ministrul Mircea Fechet s-a întâlnit, marți, reprezentanții acționariatului și conducerea RetuRO SGR, compania responsabilă cu implementarea sistemului național Garanție-Returnare. La întâlnire a participat și Mihaela Frăsineanu, consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului.

Întâlnirea a avut loc la sediul ministerului și s-a desfășurat în contextul în care MMAP a respins propunerea RetuRO de amânare cu trei luni a lansării sistemului, lansare programată pentru 30 noiembrie 2023.

Mai aveți la dispoziție 73 de zile până când sistemul să fie lansat oficial și nu vreau să pierdeți nicio zi din câte au mai rămas. A fost timp suficient în ultimii 5 ani pentru a pune bazele unui sistem care să ne transforme din țara depozitării în țara reciclării, iar această așteptare ne-a determinat să nu avem alt scenariu pe masă decât cel cunoscut de toată lumea: lansarea sistemului la 30 nov 2023.
Gestionarea deșeurilor din țara noastră este un subiect în care nu ne mai permitem să avem răbdare, ne permitem doar să acționăm.

Sistemul de Garanție Returnare este cel mai bun lucru din ultimii 30 de ani care i se va întâmpla României în domeniul gestionării deșeurilor. Aveți în ministerul nostru cel mai bun partener de dialog și de acțiune! Suntem aici să sprijinim din spate tot ceea ce ține de MMAP ca sistemul să fie unul dintre cele mai bune din Europa.”, a precizat ministrul Mircea Fechet.

Related Articles

Back to top button