Social/Economic

Marea atrage ca un magnet turiștii chiar și toamna

Iti doresti o plaja doar pentru tine? Acum o poti avea. E o vara tarzie pe litoral. Cele 27 de grade Celsius din aer si 22 din apa marii aduc aminte mai degraba de un sfarsit de iunie, decat de inceputul de octombrie care se apropie cu pași repezi. Asa ca cei care au venit acum la mare chiar nu au ce regreta. Poate doar faptul ca majoritatea teraselor sunt inchise, iar plajele arata dezolant. Una peste alta, este perioada ideala pentru cei care adora linistea la malul marii.

Impatimitii marii au loc berechet sa isi aleaga unde sa isi aseze cearsaful si nu ii mai deranjeaza tumultul de pe plaja supraaglomerata si nici decibelii din boxele teraselor. Aglomeratia din vara este deja istorie. Acum plajele sunt aproape goale. Ici-colo sunt  cativa turisti cu cearsaful sau sezlongul de acasa. Și putinii hotelieri rămași deschiși profita de aceasta perioada. Gradul de ocupare nu e unul mare, insa nu duc lipsa de turiști.

”Mai ține deschis până pe data de 1 octombrie, avem prețuri promoționale 140 de lei camera pe noapte. Hotelul este aproape plin, turistii de bucura de ultimele zile de vacanță, de sezon. A fost un sezon plin, frumos, călduros, vremea încă ține cu noi”, a declarat ALINA MAMBET, hotelier

Meteorologii vin și ei cu vești bune pentru această săptămână. Temperaturile nu se schimbă foarte mult, însă vântul ne va da bătăi de cap.

”Rămânem pe o vreme caldă pentru perioada asta, pe săptămâna asta, doar că se va intensifica vântul care va depăși 55kmjh + marti, miercuri si in special in zona de coasta, joi de asemeni vantul va avea intensificari trecatoare dupa care vineri va mai scadea in intensitate. + joi, vineri, vor aparea niste conditii pentru averse dar la nivel de conditii”, a declarat FLORINA MACAVEI  meteorlog CMRD 

Indiferent de cum se anunță vremea, nu uitați că marea este frumoasă în orice anotimp și vă așteaptă să vă bucurați de sunetul valurilor, de clipe de relaxare, de razele blânde ale soarelui tomnatic și de o plajă liberă și întinsă, doar pentru voi.

Related Articles

Back to top button