Educație/Cultura

Au început repetițiile la ”Povestea degețelului poznaș”, la teatrul pentru copii din Constanța

Sunt repetiții intense la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ pentru piesa „Povestea degețelului poznaș”, după Matei Vișniec. Premiera spectacolului va avea loc pe 7 octombrie și va ține copiii cu sufletul la gură, urmărind povestea unei fetițe care se trezește fără degețelul ei preferat. Spectacolul este pus în scenă de regizorul Gheorghe Balint, care a creat deja o relație deosebită cu actorii păpușari din Constanța.

Actorii păpușari ai teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ au început repetițiile pentru cea mai recentă premieră ce va avea loc în data de 7 octombrie – „Povestea degețelului poznaș”, după Matei Vișniec. Întreaga echipă pune la punct ultimele detalii, de la lumini, la sunet, la interpretare și decor, totul sub atenta supraveghere a regizorului Gheorghe Balint, care a creat o relație specială cu actorii teatrului de păpuși din Constanța, unde se simte ca acasă.

”Dacă ai text bun și distribuția bună aproape că flueiri. Și aveți așa ceva la Constanța? Da. Textul e bun, echipa e foarte bună”, a declarat GHEORGHE BALINT, regizor. 

„Povestea degețelului poznaș” prezintă „pățania” micuței Larisa, care se trezește fără degețelul preferat și astfel pleacă într-o călătorie, în căutarea lui. Prietenul său cel mai bun, ursulețul de pluș, o însoțește în noua aventură. În călătoria ei, fetița ajunge în casa unui magician, în coliba unei vrăjitoare și în grădina unui marțian. Și, ca în mai toate poveștile, există și zâna cea bună care o va ajuta pe fetiță. Cum se termină aventura personajelor veți afla numai venind la teatru. Chiar dacă tema spectacolului pare să fie una simplă, punerea în scenă nu este o sarcină ușoară, nici pentru regizor, nici pentru actori.

”Oricat ar parea de simplu in exterior și rolul e mai mic, mai mare, tot ce e bine făcut sau ajunge la inima spectatorului este muncă, nu este la prima mână nimic”, a declarat CLAUDIA BRĂDESCU, actriță 

”Fiecare are propria creație iar datoria regizorului este să te îndrume către acel personaj ca să iasă totul organic, perfect așa cum spunea domnul Balint”, a declarat GRAȚIAN PRISĂCARIU, actor 

”Ți se întâmplă, e ca un moment de inspirație, chiar și când ești la volan, să te gândești la atitudinea personajului tău. Oricât ai vrea să contabilizezi nu poti, nu se poate cuantifica”, a declarat DANIELA VLAD, actriță 

Sâmbătă, 7 octombrie, “Povestea Degețelului poznaș”, poate fi urmărită de copii în două reprezentații, de la ora 10.30 și 11.30. Până să ne bucurăm de această piesă, cei mici sunt invitați și duminica aceasta la teatru, la o adevărată lecție de viață prin intermediul celor trei purceluși haioși, Nana, Nunu și Nini și bineînțeles, Lupul cel flămând.

Related Articles

Back to top button