Actualitate

Autoservire din Peninsulă, închisă de OPC! Dezastru în bucătărie

Produse expirate, gândaci, mizerie și ciorbă lungă! Este dezastrul găsit de comisarii de la Protecția Consumatorilor în bucătăria unei autoserviri din Peninsulă. Inspectorii nici nu au stat pe gânduri, l-au amendat cu 5000 de lei pe patronul unității și au închis temporar activitatea care punea în pericol sănătatea consumatorilor.

Comisarii de la protecția consumatorilor au sosit în control la celebra autoservire din zona peninsulară, în urma unei sesizări înregistrată la instituție. Ce au găsit în bucătăria unității ar trebui să ne pună pe gânduri. Carnea era de pozitată necorespunzător, unele produse aveau termenul de valabilitate depășit, iar preparatele care erau servite clienților erau ținute la temperatura camerei. În plus, gândacii și mizeria păreau că fac legea în bucătărie, iar unele echipamente frigorifice erau pline de rugină. Prepararea ciorbelor se făcea după o rețetă pe care nu o găsim în nicio carte de bucate. Se adăuga pur și simplu carnea fiartă separat la o bază de zeamă de zarzavat și nu așa cum se prezintă în orice rețetă, adică se fierbe carnea de pui/porc sau vita și zarzavatul împreună cu apa și rezultă ciorba.

În baza acestor nereguli, comisarii nici nu au stat pe gânduri. Au oprit activitatea autoservirii până la remedierea deficiențelor, iar patronul a fost amendat cu 5000 de lei, pentru prestarea serviciilor de alimentatie publica care afecteaza sanatatea si viata consumatorilor si un avertisment pentru practica comerciala incorecta in raport cu consumatorii.

Related Articles

Back to top button