ActualitatePolitica

Sondaj Avangarde: PSD, pe primul loc la europarlamentare, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde făcut la comanda PSD arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obține 31%, PNL 21%, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Șoșoacă și UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia și Forța Dreptei câte 1%, conform Observatornews.ro.

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenți sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen., iar 26% se opun.

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ-teritorială, chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități. De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferențială a sectoarelor construcții și IT nu ar trebui să fie menținută.

Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eșantion de 994 subiecți, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

 

 

Related Articles

Back to top button