Actualitate

Traficul prin PTF Isaccea este închis din cauza bombardamentelor de la graniță

Traficul prin punctul de trecere a frontierei Isaccea este închis total din cauza noilor atacuri rusești cu drone de azi noapte de pe partea ucraineană, iar cele două bacuri care asigură traversarea Dunării sunt ancorate pe malul românesc. Atacul rusesc cu drone a fost filmat de martori de pe malul românesc, de la Isaccea.

Atacul a vizat vama Orlovka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea. Un grânar a fost avariat, au fost implicate mai multe camioane, iar incendiul a fost stins cu promptitudine. Nu există răniți în urma atacurilor, însă operațiunea de trecere cu feribotul prin punctul de trecere a frontierei Isaccea este suspendată temporar.

”Dronele au afectat accesul în punctul de vamă dinspre Ucraina și accesul dinspre România prin faptul că pontonul de acostare a fost scufundat, iar pasarela de acces de la ponton la mal a fost deteriorată. Este clar că, ca să poți să treci în partea cealaltă va trebui un alt ponton, reparat acesta, nu știu exact numai cei de pe partea ucraineabă poate să spună, lucrurile pot fi de durată”, a declarat  ANASTASE MORARU, primar Isaccea 

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au transmis că din cauza închiderii punctului de trecere a frontierei Isaccea traficul pe ieşire este redirecţionat către Galaţi Rutier. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au declarat că nu s-au înregistrat victime și nici apeluri la 112, în zona Isaccea, însă oamenii trăiesc cu spaimă.

”Fiind un punct de trecere apărat de legile internaționale în sensul în care băi pe aici nu trec numai ucraineni trec și alți cetățeni de alte naționalități a fost o dată, uite vine și a doua oara și vă dați seama că în sufletul omului începe să fie o teamă majoră pentru că e posibil nu se știe niciodată o dronă de aceea lovită care să-i devieze traiectoria poate ă ajungă în proprietatea cuiva, să afecteze o clădire sau să afecteze cetățenii suntem la o distanță foarte mică, 1 km jumate de malul ucrainean este orașul Isaccea”, a declarat ANASTASE MORARU, primar Isaccea 

Punctul de trecere al frontierei de la Isaccea este unul dintre principalele puncte vamale pe unde intră în România refugiații ucraineni după izbucnirea războiului din 24 februarie 2022. Zona ucraineană vecină cu Isaccea a mai fost bombardată intens săptămâna trecută, atunci când punctul vamal a fost închis din cauza avarierii considerabile a malului ucrainean. Refugiații nu au mai putut traversa Dunărea timp de mai multe ore, până când bacurile au putut funcționa din nou.

Related Articles

Back to top button