ActualitateAdministratie

Curățenie de toamnă, la Mangalia

Primăria Mangalia continuă, în această perioadă, lucrările de igienizare și amenajare a domeniului public, în mai multe cartiere din oraș, în special în zonele greu accesibile dintre blocuri.

Recent, în zona străzii Albatros, s-a intervenit pentru curățarea spațiilor publice din jurul blocurilor, unde unii locatari au îngrădit, în mod abuziv, aleile de acces pietonal.

Această practică este des întâlnită la diverși locatari, care consideră că domeniul public le aparține, fără a ține cont de legislație sau de faptul ca deranjează toți vecinii. Am descoperit, în jurul blocurilor, garduri inestetice, cotețe improvizate, spații insalubre de depozitare, construite fără niciun fel de aprobare de la Primărie, toate acestea ducând la limitarea accesului locatarilor în imobil.

Domeniul public aparține tuturor. Apelez la conștiința și simțul civic al fiecărui cetățean al Mangaliei de a păstra curățenia, ca în propria casă.”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul a mai subliniat că sunt permise grădinile cu flori și alte plante perene.

Am întâlnit și cetățeni care, deși au o vârstă înaintată, întrețin spațiile verzi și grădina cu flori din fața blocului sau a casei. Nu am nimic împotrivă să se planteze flori sau gazon în jurul blocului, însă nu sunt de acord cu alte spații insalubre lipite de bloc”, a mai spus Radu Cristian.

În continuare, la nivelul municipiului sunt executate lucrări de sistematizare a cartierelor orașului. Acestea vizează amenajarea aleilor secundare dintre blocuri, a trotuarelor sau a parcărilor de reședință.

Recent, au fost executate lucrări de asfaltare pe mai multe străzi din cartierul de case, precum: General Vârtejanu, Griviței, Panduri, Demetrios Callatianul, urmând ca acestea să se extindă în tot cartierul de case al orașului.

Alte lucrări care au loc în această perioadă pe domeniul public se referă la întreținerea spațiilor verzi, cosirea ierbii, toaletarea copacilor, îngrijirea parcurilor, igienizarea domeniului public din zonele Portului-Oituz-T.S. Săveanu-Libertății-1 Decembrie 1918, curtea spitalului, etc. De asemenea, noi locuri de joacă au fost înființate pe străzile Sirenei și Petru Maior, spre bucuria copiilor.

Related Articles

Back to top button