Actualitate

Adăposturile de protecție civilă, la control!

Începe verificarea adăposturilor civile din Dobrogea! Deşi în ultimele săptămâni au existat numeroase incidente la graniţă, autorităţile nu s-au preocupat de reabilitarea construcţiilor. Adăposturile antiaeriene sunt verificate periodic de către specialiștii ISU. Aceste spații se află în mod normal în grija asociațiilor de blocuri, însă trebuie renovate cu bani de la primărie. Numai că, deși de mai bine de un an și jumătate la granția României are loc un război, ale cărui efecte negative din păcate le resimțim și noi, administrațiile locale nu au părut foarte interesate să reabiliteze aceste adăpsturi.

La ultimul control făcut de cei de la ISU Dobrogea, 29 din cele 114 adăposturi de protecție civilă din județul Constanța  erau nefuncționale.  Din această cauză au fost înștiințate UAT-urile respective și s-a solicitat ca în cel mai scurt timp cu putință această problemă să fie rezolvată. Cele mai multe adăposturi lăsate în paragină sunt la Constanța 11, Mangalia 2, Eforie Nord 3, Techirghiol 5 și unul în Ovidiu.

Aceste spații trebuie să devină operative, indiferent de situația financiară a celor care le au în administrare. Se vor aplica și sancțiuni, acolo unde se vor constata nereguli. Controalele specialiștilor ISU Dobrogea la adăposturile de protecție civilă nefuncționale vor începe din această săptămână. Constanţa are 64 de adăposturi antiaeriene pentru protecția populatiei.

Legea spune că unui om îi este destinat 1 metru pătrat. Adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereţilor, construiţi astfel încât să facă faţă atacurilor antiaeriene.

Related Articles

Back to top button