Social/Economic

Fregata ”Regina Maria”, final de misiune în Marea Mediterană

Final de misiune pentru fregata “Regina Maria”. Aceasta a revenit în Portul Constanţa, după ce a participat la Operația NATO „Sea Guardian” în Marea Mediterană. Pe durata misiunii, fregata a desfășurat acțiuni de monitorizare a spațiului maritim, a parcurs peste 5.000 de mile marine și a interogat aproximativ 200 de nave comerciale, care au tranzitat raionul maritim din aria de responsabilitate. Este cea de-a șasea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian”, încheiată cu succes.

Fregata „Regina Maria” – F-222, având la bord un elicopter IAR-330 Puma Naval și un detașament de operatori pentru forțe speciale a revenit acasă, în portul militar Constanța, în urma participării la Operația NATO „Sea Guardian” în Marea Mediterană.

Pe durata misiunii, fregata F-222 a acostat în portul militar Souda din Insula Creta, unde militarii români au participat la un modul de instruire specifică operației NATO, precum și în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea activităților viitoare pe mare. În cadrul misiunii, fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiuni de monitorizare a spațiului maritim sub gruparea navală NATO a Operației „Sea Guardian”, a parcurs peste 5.000 de mile marine și a interogat aproximativ 200 de nave comerciale, care au tranzitat raionul maritim din aria de responsabilitate.

Prin participarea fregatei „Regina Maria” la Operația „Sea Guardian”, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România, cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj format din 240 de militari și comandată de comandorul Mitel-Laurențiu Alexandru, a încheiat, astfel, cea de-a șasea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, prin care Armata României a contribuit activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității în bazinul mediteraneean, cât și prin intermediul diplomației navale.

Related Articles

Back to top button