Administratie

Vrabie nu mai este primar la Medgidia! Instanța l-a condamnat cu suspendare

Cu un an înainte de alegerile locale, locuitorii din Medgidia vor fi nevoiți să iasă din nou la vot. Actualul primar, Valentin Vrabie si-a pierdut mandatul după ce instanța de judecată l-a condamnat definitiv la un an si 7 luni de închisoare cu suspendare. Magistratii au decis să îi interzică lui Vrabie dreptul de a fi ales și dreptul de a ocupa o functie care implică exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de 2 ani de zile. Edilul a fost cercetat și condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Curtea de Apel Constanța a decis să îl condamne pe Valentin Vrabie la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, fie la primăria Medgidia, fie la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Decizia este definitivă și a fost luată cu majoritate de voturi.  Completul a fost format din 3 magistrați. Asta înseamnă că de acum începând municipiul Medgidia nu mai are primar și cel puțin pentru moment atribuțiile vor fi preluate de către viceprimarul Nicolae Păun. Contactat telefonic, Valentin Vrabie a declarat că își va da demisia, dar și că dosarul este unul inventat iar el are conștiința împăcată.

”Dacă așa a decis justiția, oricum nu voi aștepta să se pună în aplicare de către Prefect îmi voi prezenta demisia în timpul cel mai scurt.  + în ceea ce privește situația actuală am conștiința împăcată, că nu este adevărat, ce s-a întâmplat s-a întâmplat pe nedrept, un dosar inventat, cu martori sub acoperire ca în filmele cu mafioți, cu droguri, cu crime, cu tot, eu neputând să spun că acei doi martori de fapt sunt dușmanii mei. Eu nu pot să-I văd și nu pot dovedi acest lucru. Mi se pare incorect”, a declarat VALENTIN VRABIE,  fost primar al municipiului Medgidia

Valentin Vrabie a fost trimis în judecată în anul 2020. Procurorii au reținut că primarul din Medgidia a emis un certificat de atestare fiscală în favoarea unei firme, precizand prin fals intelectual că aceasta nu ar fi avut datorii restante către bugetul local. În realitate, firma în cauză avea datorii restante către bugetul localității. Potrivit rechizitoriului, proprietarul firmei urma să vândă un imobil de pe raza localității Medgidia, dar tranzacția nu se putea încheia decât în condițiile achitării taxelor și impozitelor locale. Surse din anchetă susțin că funcționarii Primăriei ar fi refuzat să semneze certificatul, iar înscrisul ar fi fost întocmit, direct de primarul municipiului. Acum Valentin Vrabie nu doar că își pierde funcția, dar nu va mai aputea nici să candideze la alegerile de anul viitor, pedeapsa complementară de 2 ani care îi interzice acest drept urmând să expire abia în toamna anului 2025.

Related Articles

Back to top button