Actualitate

Menținerea ordinii și siguranței publice, în vizorul polițiștilor locali

Polițiștii locali acționează permanent pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza municipiului Constanța. Ne place să avem un oraș curat, dar pentru aceasta trebuie să respectăm câteva reguli de conviețuire socială.

Numai în cursul zilei de ieri, 11 octombrie 2023, oamenii legii au verificat mai multe zone din municipiul Constanța și au legitimat 167 de persoane, iar în urma controalelor efectuate au fost aplicate 137 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 44.780 lei. 37 dintre aceste amenzi au fost aplicate pentru apelarea la mila publicului. Au mai fost aplicate sancțiuni numeroase și pentru consum de alcool pe domeniul public, comerț stradal neautorizat, răscolirea gunoiului din containere, lipsa titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii locali au sancționat contravențional și persoanele care nu au respectat normelor de conviețuire socială și care au aruncat ambalaje, hârtii, resturi de țigări pe domeniul public ori au depozitat pe domeniul public diverse obiecte sau materiale.

„Dacă vrem să ne mândrim cu un oraș civilzat vă rugăm să nu dați curs persoanelor care apelează la mila publicului, să nu încurajați cerșetoria sau comerțul ambulant și să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.

Activități similare pentru menținerea unui climat public civilizat și în siguranță se vor derula în mod constant. Acțiunea de ieri s-a desfășurat în colaborare cu lucrătorii Secției 2 Poliție și cu cei de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Related Articles

Back to top button