Actualitate

Prinși în fapt de oamenii legii

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona complexului lagunar Razel-Sinoe. Cu această ocazie, folosind tehnica de supraveghere aeriană din dotare, polițiștii de frontiera au constatat faptul că patru persoane săvârșeau activități de braconaj piscicol în zonă.

În urma acțiunilor ulterioare întreprinse de către polițiștii de frontieră, aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2500 lei, o ambarcațiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12.000 lei și 116 kg de pește, diferite specii, cantitatea de pește fiind predată unei societăți comerciale de profil.

De asemenea tot polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD, au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona brațului Sf. Gheorghe.

Cu această ocazie au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau două persoane cantitatea de 47 kg pește, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate.

Ambarcațiunea cu motor în valoare de 10.000 lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În toate cazurile, sub supravegherea unităților de parchet competente, polițiștii de frontieră desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconjului piscicol.

Related Articles

Back to top button