Administratie

Consilierii din Techirghiol au aprobat un proiect de prevenire a riscului de inundație

Consilierii locali au aprobat in ultima sedinta a Consiliului Local Techirghiol hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectul de investiții “IMBUNATATIREA MEDIULUI URBAN PRIN EXECUTAREA DE LUCRARI DE AMENAJARE A UNOR ZONE VEDEREA REDUCERII RISCULUI DE INUNDATIE”.
Mai exact este vorba despre un proiect ce prevede amenajarea firului de vale:
Fir Vale tronson I – intre Bd. Victor Climescu si str. Vasile Alecsandri
Fir Vale tronson II – str. Vasile Alecsandri
Fir Vale tronson III – str. Pictor I. Tuculescu
Fir Vale tronson IV – str. Pictor I. Tuculescu
Fir Vale tronson V – str. Ecaterina Varga
Fir Vale tronson VI – str. Ecaterina Varga
Fir Vale tronson VII – str. Halil Cadar.
Proiectul, cu o valoare de 12,3 milioane de lei, este depus la Compania Nationala de Investitii unde a trecut de mai multe etape si este foarte aproape de a obtine finantarea.
Prin acest proiect se doreste realizarea unui canal pe o lungime de 1500 de metri, cu o latime de 2 metri pe o anumita portiune si o latime de 3 metri pe o alta portiune. De-a lungul acestui canal sunt prevazute pentru executie 6 bazine de retentie a apelor si o pasarela metalica pentru legatura intre strazile Dr. Istrate si Fragilor.
Totodata, se are in vedere amenajarea cu zona de promenada, pista de biciclete, iluminat public si mobilier urban prin care sa oferim tuturor un impact vizual placut.
Scopul final al acestui proiect este acela de diminua efectele produse de caderile masive de precipitatii, care in prezent cauzeaza inundatii semnificative in zona centrala a orasului Techirghiol.

Related Articles

Back to top button