Social/Economic

Gata cu temperaturile de vară! Toamna și-a intrat în drepturi

Mijlocul lui octombrie ne-a adus temperaturi de iulie, pe litoral. Mercurul a urcat până la 24 de grade celsius la amiază, adică vreme perfecta pentru un ultim bronz. S-a făcut și baie în mare, iar cine nu a avut curajul să încerce apa a rămas pe mal, unde au sfârâit grătarele, iar mustul a curs din presă. Au fost din păcate ultimele zile cu temperaturi ridicate. Vremea s-a schimbat brusc, iar începutul de săptămână ne-a adus ploi, vânt și vreme mohorâtă, semn că toamna pune stăpânire și pe litoral.

Cele 24 de grade celsius din termometre și mai ales soarele strălucitor i-a convins pe cei mai mulți dintre constănțeni că nu trebuie să rateze ocazia unui ultim bronz și de ce nu o baie în mare. Cei mai multi s-au multimit cu o plimbare însă au foat si curajosi pentru care apa nu s-a răcit atat cât să-i sperie.

Unii administratori de plajă au organizat chiar și petreceri de rămas bun de unde nu au lipsit grătarele și mustul. Iar muzica a răsunat ca în mijlocul verii.

”Este surprinzător ca avem zile frumoase de toamna și ne bucuram ca putem petrece timpul cu totii împreună”, ne-a declarat o turistă.

”Este neașteptat de cald. Ne bucuram de un octombrie cu vreme atat frumoasa. Ne pare rău că s-a terminat sezonul dar încercăm ca aceasta petrecere sa o facem ca la începutul sezonului +  muzica mancare copiii se distrează este o atmosfera plăcută” a declarat o altă femeie.

La început de săptămână vremea s-a schimbat brusc, s-a răcit considerabil, a plouat și a bătut vântul, semn că toamna s-a instalat cu adevărat și pe litoral.

”Vremea se va răci accentuat devenind normal termic, vântul va prezenta intensificări dimineața, în următoarele zile va fi la fel, ploi slabe marti si miercuri, iar vântul nu va crea probleme”, a declarat Diana Matei – meteorolog CMRD 

Se mai încălzește puțin la sfârșitul săptămânii viitoare, insa cu temperaturile de peste 20 de grade celsius ne mai întâlnim abia la primavara.

Related Articles

Back to top button