Actualitate

Adoptă un cățel! Este gratuit!

Campania „Adoptă un cățel!” continuă. În Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța încă sunt 350 de căței care așteaptă să-și găsească o familie iubitoare și un cămin primitor. Adopția este gratuită, iar toți cățeii sunt sănătoși, bine îngrijiți, microcipați și au carnet de sănătate.

Campania „Adoptă un cățel!” a început cu Mickey. El este dovada vie că un simplu gest poate schimba destine în bine. A fost adoptat încă de mic din Adăpostul public de Animale Abandonate Constanța, iar acum se bucură în continuare de noua lui familie.

Viața lui s-a schimbat, însă în adăpost mai sunt încă 350 de căței ce așteaptă să fie adoptați, iar prin decizia de a ajuta un câine este asigurat locul în padoc pentru un alt patruped. Toți sunt deparazitați intern și extern, înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân, microcipați, îngrijiți, vaccinați conform graficului de vârstă și au carnet de sănătate. Dacă doriți un prieten blănos și loial puteți merge la Centrul de adopții canine „Norocel pe strada Răscoalei 1907, numărul 4 de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 14:00 sau la sediul Adăpostului Public pentru Animale Abandonate Constanța pe strada Câmpul cu Flori, numărul 11, fosta stradă Vârful cu Dor, numărul 5, luni, marți, miercuri și vineri între orele 10:00 și 14:00, iar joi în intervalul orar 09:30 – 17:30.

De asemenea, trebuie să știți că adopția câinilor se realizează doar după ce ați prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și adăpostire a câinilor, o dovadă a resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, dar și acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor în cazul adoptării a mai mult de doi câini.

Numărul de locuri este limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă decât o soluție temporară. Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi. Aceștia au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale. Mai mult de atât, abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și se sancționează conform normelor legale în vigoare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate la numărul de telefon 0733.045.213.

 

 

 

Related Articles

Back to top button