Actualitate

Ghid de folosire și alegere a încălțămintei ortopedice

La Orthomed Therapy Constanța oferim servicii integrate pentru probleme ortopedice, de la tehincă ortopedică, încălțăminte ortopedică și servicii de recuperare. Adriana Gurzău, expert posturolog în cadrul clinicii Orthomed Therpay ne oferă câteva sfaturi despre situațiile care impun purtarea încălțămintei ortopedice și, mai important, cum alegem corect aceasta încăltăminte, raportat la afecțiunea pe care o avem.

 Când trebuie să purtați încălțăminte ortopedică și cum o alegeți?

O persoană face de obicei între aproximativ 4.000 și 15.000 de pași pe zi. Cu atâtea mișcări, devine foarte important să alegeți încălțămintea ortopedică corectă.

Picioarele tale sunt fundația corpului tău și menținerea lor sănătoasă este importantă pentru sănătatea ta. Dar realitatea tristă este că sunt partea cea mai neglijată a corpului nostru! Purtarea de încălțăminte nepotrivită poate provoca durere și disconfort pentru întreaga zi.

Alegerea încălțămintei la modă în locul pantofilor care pot oferi suportul necesar picioarelor dumneavoastră este principalul motiv din spatele afecțiunilor pe termen lung legate de picioare.

Când auzim de încălțăminte ortopedică, o asociem imediat cu adulții, seniorii, care au probleme la picioare. Este corectă această asociere?

Nu este corectă asocierea pentru că încălțămintea ortopedică este purtată zilnic de persoane de toate vârstele, care au probleme cu picioarele, probleme pe care însă nu le cunoașteți.

Încălțămintea ortopedică este special concepută pentru a susține piciorul și glezna. Puteți găsi încălțăminte pentru picioare plate, fasciită plantară, picioare umflate, calusuri etc. Important este că nu trebuie ca o persoană să astepte să-I crească durerile, ci doar să ceară sfatul unui specialist pentru a alege încălțămintea potrivită.

Când devine necesară încălțămintea ortopedică?

Indiferent dacă problemele legate de mers sunt cauzate de factori genetici sau dacă afecțiunea a apărut după ani în care a fost purtată încălțăminte nepotrivită, încălțămintea ortopedică ajută la ameliorarea durerii.

La Orthomed Therapy Constanța creăm branțuri personalizate, pentru a preveni principala sursă a durerilor de spate și de picioare. Încălțămintea ortopedică este concepută pentru a trata problema dumneavoastră specifică de mers. Ele pot oferi un arc artificial sau pot corecta mersul pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale. De asemenea, dispunem de o gamă largă de pantofi ortopedici special concepuți pentru a trata problemele picioarelor și durerile de spate și picioare, de sine stătător sau împreună cu branțurile personalizate.

Iată câteva dintre cele mai commune simptome care indică necesitatea utilizării încălțămintei ortopedice:

  • Durere sau umflare la nivelul picioarelor
  • Durere ascuțită în călcâi
  • Picior plat sau arc înalt
  • Probleme de echilibru
  • Leziuni recente ale membrelor inferioare
  • Complicații ale piciorului diabetic

Cum alegem încălțămintea ortopedică la comandă?

Când ești în căutarea unui pantof, probabil că vrei unul confortabil, care să abordeze problema ta specifică. Acest tip de pantof este cel mai bine descris ca un „pantof ortopedic”. Când vine vorba de pantofi, nu există o mărime potrivită pentru toate. Acest lucru este valabil mai ales pentru pantofii ortopedici. Branțurile și încălțămintea ortopedică sunt esențiale pentru tratarea problemelor specifice ale picioarelor, așa că trebuie să alegeți combinația potrivită pentru a vă satisface nevoile.

Pentru fiecare patologie sau malformație există tipuri de materiale și suporturi care se modifică și de aceea este important să se efectueze o analiză preventivă cu ajutorul unui specialist. Un pantof ortopedic, prin definiție, este un pantof cu capacitate de lățime suplimentară și adâncime suplimentară. Este folosit pentru a se adapta la condițiile și anomaliile specifice ale piciorului.

Prin urmare, îi invităm pe toți aceia care sunt în căutare de încălțăminte ortopedică adecvată afecțiunii pe care o au, să vină la Orthomed Therpay unde vor primi sfaturi calificate de la personalul nostru special pregătit în acest sens.

Ce este sunt necesare pentru a stabili ce branț ortopedic și ce încălțăminte ortopedică ni se potrivește?

La Orthomed Therapy efectuăm examenul baropodometric pentru a studia distribuția presiunilor plantare, încărcarea piciorului și orice patologii care afectează sistemul musculo-scheletic. Astfel poți obține încălțăminte ortopedică și branțurile ortopedice perfecte pentru picioarele tale.

În plus, datorită examinării mersului, putem detecta patologii asociate diabetului și bolilor cauzate de obezitate, care implică genunchii și picioarele.

Platforma de examinare baropodometrică vă permite să efectuați trei tipuri de analize:

  • examenul static: acest examen este efectuat pentru a analiza tipul de sprijin plantar și pentru a identifica zonele de încărcare, evaluând astfel sarcina distribuită pe ambele picioare.
  • examenul dinamic: studiază caracteristicile mersului și mișcării.
  • examinarea stabilometrică: se evaluează condițiile de echilibru ale pacientului, studiind poziția și tendința centrului de greutate.

Related Articles

Back to top button