Actualitate

Lucrări de mentenanță la alarme

Atenție, constănțeni! Până joi se efectuează lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică din Constanța, iar sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte. Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, întrucât este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Inspectorii Biroului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatatoare se asigură că sirenele din municipiul Constanța funcționează în condiții optime. Astfel, până joi, 19 octombrie, sunt efectuate lucrări de mentenanță la sistemul de alarmare publică, iar sirenele vor fi pornite prin impulsuri scurte. Serviciile de mentenanță tehnică asigură funcționarea adecvată a echipamentelor – centrală electronică de alarmare, echipamente PC, software, stații radio, cabluri și antene radio.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut. Semnalul alarmă aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Semnificația este prevenirea populației cu privire la apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

Semnalul alarmă la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificația este prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.

Semnalul prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Semnificația este prevenirea populației cu privire la apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

Semnalul încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificația este înştiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

Cetățenii sunt rugați să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Related Articles

Back to top button