Actualitate

Mai multe zone din oraș, fără apă

Mai multe zone din municipiul Constanța rămân fără apă potabilă la robinete timp de 12 ore. Se vor executa lucrări de înlocuire a unei conductei de distribuție a apei potabile din municipiul Constanța. Utilizatorii afectați de aceste lucrări sunt rugați să-și asigure rezervele minime de apă pentru consum și uz casnic.

Compania de apă va executa lucrări de înlocuire a conductei de distribuție a apei potabile, cu diametrul de 250 de milimetri, de la intersecția străzilor Crișanei cu Pictor Ion Andreescu, din municipiul Constanța. În vederea desfășurării lucrărilor, se va întrerupe furnizarea apei potabile de marți, 24 octombrie, ora 22:00, până miercuri, 25 octombrie, ora 10:00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: perimetrul delimitat de străzile Nicolae Iorga – Mircea cel Bătrân – Crișanei – Chiliei – Nicolae Iorga, tronsonul cuprins de străzile Petru Vulcan – Mircea cel Bătrân – Făgetului – Ion Andreescu – Panait Cerna – Chiliei – Soveja – bulevardul Mamaia – Ion Rațiu – Maramureș – Petru Vulcan, Cartierul Tomis II, Centrul de Dializă de pe strada Nicolae Iorga, precum și punctele termice 24 și 105.

Investiția face parte din contractul derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, CL1 „Rețele apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța – Lot 1”, în valoare totală de aproximativ 42 de milioane de lei.

Compania de apă amintește consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, utilizatorii afectați de aceste lucrări sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button