AdministratiePolitica

USR, subiecte de interes

USR Constanța a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au fost dezbătute mai multe subiecte de interes public. Prezenți au fost deputatul Stelian Ion, senatorul USR Remus Negoi, dar și candidatul la alegerile Europarlamentare, George Gima.

Un prim subiect dezbătut în cadrul conferinței de presă susținută de USR Constanța a fost legea pensiilor speciale. Deputatul Stelian Ion susține că, în acest domeniu, sunt probleme foarte grave și că inechitățile din cadrul acestui sistem sunt revoltătoare.

„Datorită nouă în PNRR a fost inclusă o rubrică care viza și partea de pensii speciale, dar reformarea în general a acestui domeniu al pensiilor care este unul cu foarte mari probleme și foarte grave probleme. Inechitățile din cadrul sistemului de pensii actual sunt foarte mari și sunt revoltătoare. PSD, PNL și-au dat mâna și în loc să dea o lege care să rezolve această problemă a pensiilor speciale în sensul desființării lor și ajustării, acolo unde este cazul, substanțiale, nu au făcut altceva decât să salveze cu disperare aceste pensii speciale. Ei au promovat și au votat pe redepe înainte în Parlamentul României legea pentru menținerea pensiilor speciale. Niciuna dintre aceste categorii de pensii speciale nu a fost desființată, potrivit acestei noi legi. Mai mult decât atât, nu avem de a face decât cu o reașezare, cu o cosmetizare a legislației privind peniile speciale”, a declarat Stelian Ion, deputat USR.

„Bineînțeles că s-a încălcat și Regulamentul Senatului despre care am luat cuvântul în Plenul Senatului României, Regulamentul Senatului care presupunea ca o Comisie foarte importantă, aceea de buget finanțe să fi fost raportoare pentru aceste legi. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, au trecut cu tancul peste absolut orice recomandare foarte legală pe care noi am propus-o. Mai mult de atât, au supus-o votului și bineînțeles, fără absolut nicio surpriză, nu numai PSD și PNL au votat, ci cot la cot cu UDMR și AUR”, a declarat Remus Negoi, senator USR.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă susținută de USR Constanța, a fost prezent și candidatul la alegerile Europarlamentare George Gima, locul 9 pe lista candidaților.

„Noi vrem să punem Constanța pe harta Europei. Vreau să-i reprezint pe constănțeni în Parlamentul European și, pe lângă tot ceea ce se întâmplă în regiunile apropiate din punct de vedere geopolitic și, pe lângă provocările economice care apar în urma tuturor acestor evenimente, e important pentru Constanța să creem punți de legătură cu instituțiile europene, cu Parlamentul, dar mai apoi și cu Comisia, prin oameni pregătiți. Eu împreună cu colegii mei care vom merge în Parlamentul European să lucrăm cât mai strâns cu, sper eu, o nouă administrație aici în Constanța și un nou Guvern”, a declarat George Gima, candidat USR la alegeri Europarlamentare.

În România, Alegerile Europarlamentare urmează să aibă loc pe 9 iunie 2024, acestea fiind primele din acest an electoral. Anul viitor urmează să se desfășoare și alegerile locale, parlamentare, dar și cele prezidențiale.

 

Related Articles

Back to top button