Actualitate

Reținut de polițiști după ce a incendiat apartamentul soției

Un bărbat din Techirghiol a ajuns pe mâna polițiștilor și a fost reținut, după ce ar fi incendiat apartamentul soției care plecase de acasă din pricina comportamentului violent al soțului. Din primele cercetări, se pare că bărbatul ar fi urcat pe blocul de 4 etaje și ar fi dat foc balconului. Flăcările    s-au extins și de teamă că ar putea ajunge și la restul apartamentelor, locatarii au sunat la 112 și au părăsit locuințele până la sosirea pompierilor. Omul este cercetat pentru distrugere prin incendiere și vămătare corporală din culpă.

Potrivit avocatului femeii, bărbatul ar fi urcat de mai multe ori pe acoperișul blocului de patru etaje din Techirghiol și ar fi aruncat prin geamul de la balcon, care era deschis, un obiect care ar fi condus la producerea incendiului. Speriați de flăcările puternice care s-ar fi putut extinde și la apartamentele vecine, oamenii au sunat la 112.

”El a urcat după aceea în mod repetat pe bloc și una din vecine l-a văzut a și vorbit cu el dar și echipajul de poliție care s-a delpasat din nou la bloc l-a găsit am înțeles tot sus pe acoperiș înainte de incendiu. El tot amenința că o să incendieze, are mesaje pe wathsapp care sunt probe și ea a apelat 112, după vreo 10 telefoane avute cu poliția Techirghiol. A vorbit cu poliția și când s-a uitat în telefon primise de la el poze cu balconul arzând”, a declarat Mirela Doicescu, avocata femeii. 

După aproximativ 30 de minute incendiul a fost localizat și lichidat înainte ca flacarile sa se extindă și la celelelalte camere. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

”La fața locului au fost alertate mai multe forțe, pentru gestionarea situației…15 persoane s-au autoevacuat, iar incendiul a fost lichidat rapid”, a declarat lt. AnaMaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea 

Femeia s-a întors în localitate, deoarce plecase de acasă cu fiica lor de teama actualului soț, pe numele căruia a fost întocmit un ordin de protecție. Bărbatul și-a recunoscut fapta, fiind reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere și vămătare corporală din culpă. Reprezentanții IPJ Constanța susțin că în cauză urmează a fi demarate verificări interne cu privire la modul de acțiune al polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Techirghiol.

Related Articles

Back to top button