Actualitate

Amenzi în valoare de peste 12 mii de lei în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii constănțeni

La data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secțiile 2 și 3 Poliție au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei.

La data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat activități de control la 17 agenți economici situați în proximitatea unităților de învățământ din orașele Ovidiu și Năvodari și comunele Cumpăna, Agigea, Lumina. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 2.500 de lei.

Totodată, la data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a criminalității informatice, a consumului de droguri, a violenței școlare și a plecărilor voluntare de la domiciliu, în rândul elevilor de la Școala Gimnazială Petre Ispirescu din municipiul Constanța.

De asemenea, au acționat pentru prevenirea victimizării minorilor la Școala Gimnazială Sfinții Martiri Brîncoveni Constanța și Școala Gimnazială nr. 2 Grigore Moisil Năvodari. Împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au desfășurat și activități de prevenire a victimizării minorilor la Grădinița nr. 57 Constanța.

La data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au derulat acțiuni informativ-preventive la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu din comuna Nicolae Bălcescu. În cadrul discuțiilor purtate cu elevii au fost abordate teme precum violența în școli, violența domestică, siguranța online, plecările voluntare de la domiciliu, legislația rutieră și apelurile la numărul de urgență 112.

La data de 25 octombrie, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru prevenirea delincvenței juvenile la Școala Gimnazială Lucian Grigorescu și Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu din municipiul Medgidia.

Related Articles

Back to top button