Actualitate

Atenție unde aruncați gunoaiele!

Amenzi în valoare de mii de lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public. Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. În urma acestora, oamenii legii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale.

Polițiștii locali au sancționat depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public. În urma activităților specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor, oamenii legii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 77 de mii 550 de lei. Printre abaterile constatate se numără și necolectarea selectivă a deșeurilor, pungi de gunoi menajer lăsate lângă coșurile stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale și substanțe, depozitarea sau abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel. Totodată, polițiștii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.

De asemenea, vă reamintim că până pe 29 octombrie, benele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate în cartierul Palazu Mare, pe strada Dumbrăveni, lângă Școala Generală. În cazul în care nu ați putut duce deșeurile de mari dimensiuni la containerele amplasate temporar în cartierul dumneavoastră, trebuie să știți că puteți duce permanent aceste deșeuri la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 290 A. Pentru a evita încălcarea normelor legale și pentru a păstra curățenia, autoritățile fac apel la fiecare constănțean în parte să acționeze în mod responsabil și să gestioneze în mod corespunzător deșeurile.

Polițiștii locali vor derula în continuare activități similare în scopul asigurării unui climat public civilizat. În cazul în care ați sesizat orice fapte care contravin legislației de mediu în vigoare, oamenii legii vă roagă să semnalați acest lucru la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de email politia.locala@primaria-constanta.ro.

 

Related Articles

Back to top button