Educație/Cultura

Pasiunile nu țin niciodată cont de vârstă! Domnul Adrian, profesor de dans pentru seniori

Pasiunile nu țin niciodată cont de vârstă! Este motto-ul după care se ghidează și domnul Adrian, un pensionar plin de energie și pasionat de dans și care și-a dorit să împărtășească din pasiunea lui și cu alți seniori iubitori ai mișcării. Așa că a pus bazele unor cursuri de dans. În fiecare zi de luni și miercuri, pavilionul pentru pensionari din parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” se transformă în ring de dans.

În prim plan este domnul Adrian, un pensionar din Constanța, pasionat de dans și mișcare, un om plin de energie care pentru mulți dintre noi ar trebui să fie un exemplu. A dorit să impărtășească pasiunea și cunoștințele sale pentru dans și altor iubitori ai mișcării. Așadar, s-a adresat Direcției Generale de Asistență Socială Constanța și a cerut sprijin în organizarea unor cursuri de dans pentru seniori. Autoritățile au înțeles nevoia bunicilor, mai ales că aceste cursuri sunt extrem de benefice pentru sănătate, astfel că ideea a fost îmbrățișată imediat. Așa se face că, de două ori pe săptămână, luni și miercuri, între orele 18:00 și 20:00, domnul Adrian devine profesor de dans. Cursurile se desfășoară la pavilionul pentru pensionari din parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și poate participa orice senior pasionat de dans.

Dansul este recomandat pentru menținerea unei sănătați de fier la vârsta a treia. În plus, ritmul muzicii, socializarea și natura interactivă a claselor de dans creează o stare de bine generală.

Și lucrurile nu se opresc aici. În curând, acorduri de chitară vor răsuna în pavilionul din parc. Neobositul pensionar a reunit grupul de chitară din care făcea parte pe vremea când urma cursurile Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și în scurt timp vor începe repetițiile, dar și reprezentații.

Related Articles

Back to top button