Actualitate

Polițiștii constănțeni au desfășurat o razie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

La data de 29 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Poliției Orașului Murfatlar și Secției 1 Poliție Rurală Constanța au desfășurat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost legitimate 130 de persoane, au fost verificate peste 100 de vehicule și 4 societăți comerciale. De asemenea, au fost testați 65 de conducători auto cu aparatele etilotest și 2 cu aparatele din dotare, în vederea stabilirii eventualei prezențe a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 2 la la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 1 la Legea 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 13.000 de lei.

De asemenea, a fost reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și 1 set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost constate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Portului, din orașul Murfatlar, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Related Articles

Back to top button