Actualitate

Ziua Mondială a Urbanismului, punctată la Universitatea Ovidius din Constanța

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța organizează, miercuri, 8 noiembrie 2023, evenimentul „Ziua Mondială a Urbanismului: Provocări actuale privind Zona Costieră a României”.

Manifestarea va avea loc în sala A1 din Corpul B al campusului universitar (Aleea Universității, nr. 1), începând cu ora 9.30.

            „În contextul elaborării strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere a României, se vor prezenta și discuta proiecte curente aflate în atenția comunității profesionale, academice și a administrațiilor publice locale. Între preocupările actuale ale specialiștilor din domeniul interdisciplinar al planificării spațiale în zona costieră, vor fi prezentate și proiectele de amenajare a plajei Mamaia, premiate la Concursul internațional Litoral Mamaia, Constanța, organizat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Națională Apele Române. Proiectele vor fi prezentate și în cadrul unei expoziții ce va putea fi vizitată atât în timpul evenimentului, cât și ulterior, până la finalul anului, la parterul Corpului B din campus”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv, din cadrul FSNSA, membră în comitetul de organizare a manifestării.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate proiecte ale UOC finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având obiectivul de a susține dezvoltarea regională durabilă prin regenerarea mărilor și apelor și reziliența la schimbări climatice.

Manifestarea include și discuții și dezbateri privind contribuția activității de planificare spațială la realizarea acțiunilor și a obiectivelor strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere, dar și cu privire la contribuția parteneriatului dintre instituțiile de învățământ, institutele de cercetare, autoritățile publice și operatorii economici, în cadrul mai larg al procesului de dezvoltare durabilă la nivel regional.

            Potrivit organizatorilor, la evenimentul public sunt așteptați să participe specialiști din domeniul arhitecturii, urbanismului și amenajării teritoriului, reprezentanți ai administrațiilor publice de la nivel județean și local din zona costieră a României, ONG-uri, cercetători și profesori, precum și studenți interesați de problematica planificării spațiale și a dezvoltării durabile. Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVVz7G6VkeNHhDkjSEe_ILM-ChnvnVKRFwSo1704n61_Ah4Q/viewform.

            Manifestarea este susținută financiar din fonduri ale proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0391 – „Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare de excelență și inovare în Universitatea Ovidius din Constanța cu impact asupra dezvoltării regionale durabile”, unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Related Articles

Back to top button