Actualitate

Activitate deosebită pentru seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Pentru că niciodată nu ești prea bătrân ca să te bucuri de povești, astăzi seniorii de la cămin au participat la o activitate deosebită: „Povești terapeutice – comportament prosocial”.

Poveștile terapeutice sunt considerate o metodă de a transmite modele comportamentale şi valori morale, cu ajutorul cărora se pot corecta reacţii şi atitudini nedorite, iar poveştile prin metafore focalizează atenţia către aspectele pozitive ale vieţii, fără a nega dificultăţile, oferindu-ne răspunsuri şi soluţii cu ajutorul cărora să luptăm împotriva obstacolelor reale.

Astăzi, vârstnicii au discutat, prin intermediul unei povești terapeutice, despre comportamentele prosociale. Seniorii au identificat acele comportamente dezirabile în colectivitate-grijă, toleranța, iubirea, respectul, ajutor reciproc, etc. Activitățile recreative sunt foarte importante pentru sănătatea fizică și psihică a fiecărui om, iar organizarea unor astfel de acțiuni îi ajută pe seniori să socializeze și să se simta iubiți și apreciați.

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, organizează în mod frecvent astfel de activități pentru seniorii de la cămin pentru ca aceștia să nu simtă lipsa unei familii și să se bucure de o bătrânețe liniștită și frumoasă.

Related Articles

Back to top button