Actualitate

Jale într-o cofetărie din Constanța! Imaginile îți taie pofta de dulce

Imagini care ne taie pofta de dulce la o cofetărie celebră din Constanța. Rafturi ale vitrinelor frigorifice neigienizate și cu vopseaua exfoliată, ustensile nerecomandate în alimentație publica, aparatură ruginită, prăjituri a căror dată de consum nu se cunoaște sau tăvi cu depuneri de grăsime și arsură. Sunt doar câteva dintre neregulile care le-au lăsat un gust amar și comisarilor de la protecția consumatorilor care au decis să oprească activitatea cofetăriei și să aplice amenzi de 13 mii de lei. Și nu este pentru prima dată când celebra cofetărie este închisă pentru nereguli grave.

Nici comisarilor de la protecția consumatorilor nu le-a venit să creadă ce văd în fața ochilor. Imaginile din laboratorul celebrei cofetării situată în zona Casa de Cultură din Constanța taie oricui pofta de dulce. Neregulile au curs pe bandă rulantă și printre acestea regăsim  chederile, protecția ventilatorului și rafturile vitrinelor frigorifice neigienizate și cu vopseaua exfoliată, aparatură cu rugină și neigienizate, prăjituri care nu aveau informații privind data limită de consum sau data de minimă durabilitate, hotă neigienizata și cu depuneri de grăsime, recipiente de colectare a rezidurilor menajere fară capac și acționare la pedala ce contaminează materiile prime și preparatele culinare, ustensile nerecomandate în alimentație publică, tăvi cu depuneri grosiere de arsură și grăsime, agregatul frigorific din camera frig plin de rugină, produse de catering, comercializate pe platforme de delivery fără declarații nutriționale, ingrediente și cantitatea lor ori substanțe cu efect alergen.

În urma controlului și neregulilor descoperite, inspectorii CJPC Constanța au aplicat două amenzi în valoare totală de 13.000 de lei. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme în valoare de 2.546 lei. Inspectorii au dispus și oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor constatate. Și nu este prima dată când celebra cofetărie este închisă. În 2017, echipele de control au descoperit coloranţi expiraţi de 16 ani, condiţii de depozitare neconforme, dar şi faptul că toate prăjiturile conţin E-uri necomunicate consumatorului. Și atunci cofetăria a fost închisă și amendată cu 20 de mii de lei.

Related Articles

Back to top button