Actualitate

Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat că în cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 31 octombrie, va supune dezbaterii și votului proiectul de hotărâre pentru scăderea prețului gigacaloriei în această iarnă

Vergil Chițac, primarul Constanței, a anunțat că în cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 31 octombrie, va supune dezbaterii și votului proiectul de hotărâre pentru scăderea prețului gigacaloriei în această iarnă.
Astfel, în loc de 450 de lei cât plătesc în prezent, constănțenii racordați la sistemul centralizat vor plăti 350 de lei. Măsura este posibilă datorită eliminării pierderilor din rețea ca urmare a lucrărilor de înlocuire a rețelei de distribuție a agentului termic din oraș:
,,Disconfort mare, răsplată pe măsură: Ieftinim prețul gigacaloriei la Constanța! A meritat și merită în continuare disconfortul creat de înlocuirea rețelei de termie. Știu că este mare, dar iată că acum putem anunța un lucru cu adevărat important: ieftinim gigacaloria.
În urma calculelor economice și de bilanț energetic, făcute pentru perioada septembrie 2022 – septembrie 2023, prețul pe gigacalorie a scăzut de la 1910 lei la 1284.
Astfel, voi propune Consiliului Local scăderea prețului gigacaloriei pentru populație de la 450 lei la 350 lei.
Coroborat și cu eliminarea consistentă a pierderilor din rețea și cu scăderea numărului intervențiilor, ne așteptăm la o ieftinire deloc neglijabilă a căldurii în această iarnă pentru constănțeni.
În ciuda disconfortului și a nervilor de moment, vom merge în continuare pe drumul acesta, pentru că, după cum vedem, este cel correct,” a transmis Verghil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Related Articles

Back to top button