Actualitate

Comisarii CJPC Constanța, amenzi usturătoare în magazinele LIDL din oraș. Ce nereguli au găsit?

În ce magazine ne mai putem face cumpărăturile în siguranță, fără să ne fie pusă sănătatea în pericol? Este o întrebare aflată pe buzele multora dintre noi, în condițiile în care inspectorii de la protecția consumatorului au luat la puricat magazinele unui mare retailer german prezent și în țara noastră și au descoperit produse expirate, mizerie de nedescris și promoții doar cu numele. O unitate din Năvodari a fost închisă temporar, iar amenzile au depășit 230 de mii de lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele unui mare retailer german cu sute de supermarketuri și în țara noastră. În județul Constanța, inspectorii au luat la puricat 12 locații, iar neregulile constatate au curs pe bandă rulantă. Comisarii au găsit pavimente neigienizate și deteriorate, promoții doar cu numele, fructe, legume și produse alimentare expirate, folosirea unor spații frigorifice neigienizate, cu praf, resturi alimentare, impurități, cu ventilatoarele de la agregatele de răcire cu depuneri masive de praf, impurități, rugină și gheață, folosirea, în zona de panificație, a unor tăvi cu grad avansat de arsură, a unor stative pentru tăvi și a unor rafturi metalice cu grăsime arsă și mizerie, lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea nutrițională a acestora, pe etichetele produselor din zona de panificație, folosirea unor testere, pentru produse cosmetice, fără a avea etichete conținând data deschiderii produsului.

În urma acestor abateri constatae, comisarii au aplicat 36 de amenzi contravenționale în valoare de 238.000 lei, 7 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 2.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru punctul de lucru din Năvodari și propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de până la 6 luni și propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru alte 2 unități. În ultimele zile, inspectorii au desfășurat controale în aproape 300 de magazine ale retailerului german din întreaga țară, iar amenzile aplicate depășesc 7,5 milioane de lei.

Related Articles

Back to top button