Actualitate

Imagini virale cu delfinii care au oferit un adevărat spectacol în largul mării

Imagini virale, din largul Marii Negre, acolo unde un grup de 4 delfini au făcut un adevărat spectacol! Liniștea marii a fost spartă doar de giumbușlucurile mamiferelor care au încantat privirile amatorilor de plimbări cu ambarcațiunile. Imaginile au fost surprinse de un împătimit al scufundărilor, care de altfel s-a arăta surprins de spectacolul oferit de îndrăgitele mamifere.

Imginile spectaculoase nu au cum să nu stârnească bucurie și admirație. Așa s-a întâmplat și în cazul bărbatului care a surprins spectacolul delfinilor în largul Mării Negre, în timpul unei plimbări cu barca. Întâlnirea a fost emoționantă.

Specialiștii spun că delfinii se apropie în această perioadă de mal pentru ca aici traficul naval este scăzut, nici turiști nu mai sunt și în plus găsesc mai ușor hrana. Chefalul și stavridele sunt preferații delfinilor pentru ca sunt bogați din punct de vedere nutritiv.

”Delfinii vin in zonele lotorale la mal să se hrănească acesta este motivul pentru care vin, din păcate nu ca să ne arate nouă cât sunt de frumoși și atunci când înoată pe lângă ambarcațiuni nu înoată ca să ne caute prietenia sau prezența, ci profită de peștele care dezorientat de ambarcațiuni nu-l mai simte pe delfin atunci când vine să-l vâneze, să se hrănească”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, biolog 

Paradoxal, specialiștii susțin că apropierea de țărm nu reprezintă un pericol pentru cetacee. Aici, riscul existenței unor plase de pescuit ilegale este mult mai mic decât în larg. Apele românești ale Mării Negre sunt casă pentru cel puțin 21.000 de delfini, iar la nivelul întregului bazin al Mării Negre sunt între 200 și 500 de mii de exemplare.

Related Articles

Back to top button